Zlatý erb 2024: pravidla pro hlasování veřejnosti

Zlatý erb: Pravidla pro hlasování veřejnosti v ročníku 2024

Odkaz na hlasování veřejnosti bude zveřejněný nejpozději 15. prosince 2023.

  1. Hlasy veřejnosti proběhne v jednom kole.
  2. Hlasy veřejnosti pro obce, které ORP nejsou, je ale možno udělit jen těm obcím, které se do Zlatého erbu samostatně přihlásily a to v případě, že kraj takovou možnost při vyhlašování soutěže výslovně umožnil (standardně se v ročníku ZE 2024 hodnotí jen všechny ORP).
  3. Pořadí obcí v hlasování veřejnosti v krajských kolech i v kole celostátním bude stanoveno po přepočtu na počet obyvatel (v hlasování veřejnosti v ZE 2024 zvítězí obec, která obdrží největší počet hlasů na jednoho obyvatele). Počet obyvatel pro tento přepočet je brán ze statistiky Ministerstva vnitra ČR ke dni 1. ledna 2023.
  4. Pro zajištění unikátnosti hlasujících bude hlasování v ceně veřejnosti v ZE 2024 umožněno jen těm, kdo se do hlasovací aplikace přihlásí se zajištěním jednoznačné identity (přednostně NIA, garantuje stát, případně systémem jednoznačné identity, garantované krajem). Aplikace slouží výhradně k zajištění skutečnosti, že každý občan ČR bude hlasovat jen jednou. Aplikace žádné osobní údaje neukládá.
  5. Hlasování veřejnosti v krajských kolech je umožněno od 18. prosince 2023 do 31. ledna 2024.
  6. Každý hlasující má právo:
    – udělit jeden hlas obci s rozšířenou působností (bez ohledu na příslušnost ke kraji),
    – udělit jeden hlas obci, která ORP není (bez ohledu na příslušnost ke kraji).
  7. Každý hlasující má právo svoje hlasování v krajském kole libovolně měnit až do uzavírky možnosti hlasovat, tedy do 31. ledna 2024 do 12.00 hod.
  8. Je plně věcí krajů (vyhlašovatelů krajských kol) i všech soutěžících obcí, jak možnost hlasování veřejnosti zpropagují svým obyvatelům nad rámec tohoto oficiálního vyhlášení pravidel na webu soutěže (www.zlatyerb.cz).
  9. Případné spory, nejasnosti a dotazy řeší vedení soutěže na mailu info@zlatyerb.cz.

Zdroj:

K tématu: