Konference ISSS 2025 – hlavní témata a registrace

Konference ISSS 2025 dá větší prostor tématům spojeným s AI

Tři poslední ročníky konference ISSS se konaly v květnový termín. Jinak tomu nebude ani u ročníku následujícího, jelikož 27. ročník konference ISSS proběhne 12. a 13. května 2025 v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové.

Návštěvníci se mohou těšit na tradiční témata jako kybernetická bezpečnost, digitální identita, otevřená data či digitalizace stavebního řízení a územního plánování. Větší prostor dostane umělá inteligence a její využití ve veřejné správě.

Na posledním ročníku konference ISSS jsme vám na webu ISSS představili AI asistentku Isssu, která vám pomáhala hledat v programu, naváděla vás do sálů či zodpovídala praktické dotazy. Virtuální asistence se stále více využívá i ve veřejné správě, například ČSSZ nebo Ministerstvo spravedlnosti ji na svých webech využívají, pozadu nejsou ani samosprávy, například Jihomoravský kraj. Právě umělou inteligenci pak do svého komunikačního asistenta implementoval Úřad práce. AI jako pomocník při hledání a nasměrování uživatelů se bude objevovat stále častěji. Téma umělé inteligence rezonuje především v generaci mileniálů či generaci Z, které se s její konkurencí a zároveň pomocí na pracovním trhu budou muset vyrovnávat,“ říká programový ředitel konference Vojtěch Dvořáček.

Vláda navíc v červnu schválila pěti miliardami dotovaný program TWIST připravený Ministerstvem průmyslu a obchodu, jehož cílem je zejména podpora projektů v oblasti takzvaných strategických technologií, mezi které patří právě i umělá inteligence. Letos bychom i z těchto důvodů chtěli dát umělé inteligenci ještě větší prostor, jednak aby konference jako taková držela trend doby a jednak aby přivedla mladší generaci na konferenci ISSS,“ dodává Dvořáček.

Hlavní témata ISSS 2025

Registrace na ISSS 2025

Zdroj:

K tématu: